
بهترین زمان تعویض شمع خودرو کی است؟
سازندگان خودرو توصیه میکنند شمعهای جرقه را به عنوان بخشی از تعمیر و نگهداری منظم خودرو، معمولاً هر ۱۶۰ هزار کیلومتر تعویض کنید. داشتن شمعهای فعال برای روشن نگه داشتن موتور شما حیاتی است، زیرا آنها به طور مداوم مخلوط هوا و سوخت را در سیلندرهای اتومبیل شما مشتعل میکنند. در اینجا به منظور آشنایی بیشتر با بهترین زمان تعویض شمع خودرو لازم است ادامه مطلب را بررسی کنید تا بتوانید اطلاعات بیشتری در این حوزه کسب نمایید.
سرفصل ها (برای دسترسی آسان به سر فصل ها از منوی زیر استفاده کنید)
مشاهده علائم عویض شمع خودرو
همانطور که گفته شد، در بررسی زمان تعویض شمع خودرو مهم است که آنها را زمانی که سازنده خودرو توصیه میکند، یا در صورت مشاهده علائمی مبنی بر اینکه زمان تعویض آن فرا رسیده است، تغییر دهید.
نشانههایی است که زمان تعویض شمعها فرا رسیده است
در اینجا برخی از علائم نشان میدهد که ممکن است زمان تمیز کردن یا تعویض آنها رسیده باشد. اگر آنها به درستی نگهداری نشوند، ممکن است آسیب جدی به موتور شما وارد شود.
موتور از کار میافتد
ممکن است دلایل دیگری هم در بررسی خرابی شمع خودرو وجود داشته باشد که باعث میشود موتور روشن نشود، مانند درپوش دوشاخه سیم پیچ احتراق بد یا سوخت با کیفیت پایین. با این حال، آتش سوزی ناقص اغلب نتیجه حداقل یک شمع فرسوده است. متوجه میشوید که سرعت موتور کاهش مییابد و سپس دوباره بالا میآید. همچنین ممکن است صدای پاپ موتور را در هنگام از دست دادن و بازیابی زمان بندی بشنوید. هنگامی که خودرو روشن نشود، سوخت خام را به اگزوز میفرستد که در نهایت به مبدل کاتالیزوری آسیب میرساند.
صدای موتور واقعا بلند است
در بررسی زمان تعویض شمع خودرو چه با خودرویی با موتور چهار، شش یا هشت سیلندر رانندگی کنید، متوجه خواهید شد که حداقل یکی از شمعها در اثر صدا خراب شده است. کاهش کارایی یک سیلندر باعث کار بیش از حد میشود و میتواند صداهای عجیبی ایجاد کند.
چراغ چک موتور شما روشن است
حتی اگر فراموش کردید وسیله نقلیه خود را برای تعمیر و نگهداری برنامه ریزی شده بررسی کنید، سیستم آن به خوبی تنظیم شده است تا شما را از مشکلات احتمالی آگاه کند. به چراغ چک موتور دقت کنید. این یک هشدار پیشگیرانه است که به شما میگوید بهترین زمان تعویض شمع خودرو فرا رسیده است. می خواهید وسیله نقلیه شما به خوبی کار کند، تعویض شمع یک نیاز ضروری برای تعمیر و نگهداری است. این به این دلیل است که شمعها مسئول ایجاد قوس الکتریکی هستند که مخلوط هوا و سوخت را در داخل موتور مشتعل میکند و در نهایت انرژی لازم برای چرخاندن میل لنگ و حرکت خودرو را فراهم میکند. بنابراین، یادگیری نحوه تعویض شمعها برای هر شخصی که میخواهد تعمیر و نگهداری خودرو خود را انجام دهد، مهم است.

نکات موثر در بررسی زمان تعویض شمع
تعویض شمع خودرو به سادگی تعویض باتری نیست، اما به اندازه کافی ساده است که اکثر افرادی که دست به کار میشوند، میتوانند نحوه جدا کردن شمعها و نصب شمعها را در خودروی خود بیاموزند و در وقت و هزینهای که در غیر این صورت صرف میشود، صرفه جویی میکنند. در یک تعمیرگاه خودرو این مراحل را دنبال کنید تا یاد بگیرید چگونه شمعها را با موفقیت تعویض کنید.
- دستکش
- عینک ایمنی
- وکیوم یا کمپرسور هوا
- آچار سوکت ضامن دار
- سوکت شمع
شمعها به طور طبیعی در طول زمان فرسوده میشوند
معمولاً میتوانند حدود ۲۰۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰ مایل دوام بیاورند. برخی از شمعها بسته به خودرو یا سازنده میتوانند تا ۱۰۰۰۰۰ مایل دوام بیاورند. دفترچه راهنمای مالک را بررسی کنید تا مطمئن شوید که محدودیت شمع خودرو شما وجود دارد. غیر از مسافت پیموده شده، به دنبال نشانههایی از شمعهای فرسوده باشید، مانند مشکل در استارت خودرو، بهره وری کمتر سوخت، شتاب ضعیف، روشن شدن چراغ چک موتور، یا صدای موتور خودرو در هنگام دور آرام که صداهای خشن ایجاد میکند. اگر در بررسی زمان تعویض شمع خودرو هر یک از این علائم را مشاهده کردید، باید شمعها را در خودروی خود تعویض کنید.

مرحله ۱: خودرو را پارک کنید و شمعها را پیدا کنید
مطمئن شوید که وسیله نقلیه در مسیری هموار یا در گاراژ پارک شده است تا فضای کافی برای کار داشته باشید. آن را خاموش کنید، کلیدها را بردارید، ترمز دستی را روشن کنید و قبل از شروع کار روی خودرو، زمان کافی برای خنک شدن موتور بگذارید. وقتی موتور زمان خنک شدن داشت، کاپوت را باز کنید، ترمینال منفی باتری را جدا کنید و به دنبال بستهای از چهار تا هشت سیم بگردید که به محفظه موتور منتهی میشود.
برخی از خودروها دارای روکش موتور هستند که برای دسترسی به شمعها باید آنها را بردارید. دفترچه راهنمای مالک را برای مکان دقیق شمعها، تعداد شمعها، اندازه صحیح سوکت و اندازه فاصله پیشنهادی برای شمعها بررسی کنید. در بررسی بهترین زمان تعویض شمع خودرو همچنین بهتر است از جاروبرقی یا کمپرسور هوا برای تمیز کردن اطراف شمعها استفاده کنید تا از ریزش کثیفی و زباله در جیب شمع جلوگیری کنید. از دستکش، عینک ایمنی، شلوار بلند و پیراهن آستین بلند استفاده کنید تا در حین کار ایمن بمانید.

مرحله ۲: لیدها را برچسب بزنید و بررسی کنید
مهم است که هنگام یادگیری نحوه تعویض شمعها و سیمها، اطمینان حاصل کنید که سرنخها به درستی برچسب گذاری شدهاند تا از قاطی شدن آنها جلوگیری کنید. اگر شمعها را اشتباه نصب کنید، موتور به درستی کار نمیکند و باعث احتراق ناقص سیلندر و همچنین آسیب احتمالی به سنسور O۲ میشود. با برچسب زدن سرنخها یا سیمها به طور کامل از این مشکل جلوگیری کنید تا ترتیب صحیح را پیگیری کنید. همچنین، از این فرصت استفاده کنید و سرنخها را از نظر ترک یا آسیبهای دیگر بررسی کنید.

مرحله ۳: شمعهای قدیمی را بردارید
حذف شمع در دو مرحله اصلی انجام میشود. ابتدا نمونههای شمع را یکی یکی درآورید و دوباره چک کنید تا مطمئن شوید که هر کدام به درستی برچسب خورده اند. نمونهها اغلب از سیلیکون ساخته شده است و در انتهای سرب یا سیم قرار میگیرد. با گرفتن این عایق به جای کشیدن خود سیم، میتوانید از آسیب سرب جلوگیری کنید. برای جدا کردن شمعها از یک آچار سوکت دار با سوکت شمع استفاده کنید. سوکت شمع اغلب دارای یک پایه مغناطیسی است که به ایمن نگه داشتن شمع در هنگام برداشتن و نصب کمک میکند، بنابراین داشتن لوازم جانبی برای تعویض شمع خودرو ضروری است.

مرحله ۴: سیمها را بررسی کنید و پایانههای سیم را تمیز کنید
در زمان تعویض شمع خودرو با برداشتن شمعهای جرقه زن قدیمی، توصیه میشود سیمها را برای هر گونه علائم قابل توجه سایش، ترک خوردن یا هر آسیب دیگری بررسی کنید. همچنین، پایانههای سیم را بررسی کنید و از یک برس سیمی ظریف برای تمیز کردن هرگونه کثیفی که روی ترمینال جمع شده است استفاده کنید. این بازرسی و تمیز کردن سریع سرنخها کمک زیادی به اطمینان از عملکرد صحیح شمعها پس از نصب مجدد میکند.

مرحله ۵: شمعهای قدیمی را بررسی کنید
در شناسایی بهترین زمان تعویض شمع خودرو اگر قصد دارید همه شمعها را بدون توجه به شرایطشان عوض کنید، میتوانید از این مرحله صرف نظر کنید، اما توصیه میشود قبل از تعویض، شمعهای جرقه زن قدیمی را بررسی کنید تا مشخص شود که آیا هنوز هم قابل استفاده هستند یا خیر. الکترود مرکزی هر شمع را بررسی کنید تا مطمئن شوید که نسبتاً یکنواخت و درست است، سپس از ابزار شکاف شمع برای اندازه گیری فاصله بین الکترودهای مرکزی و جانبی استفاده کنید. برای تعیین فاصله صحیح شمع میتوانید به دفترچه راهنمای مالک مراجعه کنید. اگر شمعها بد شکل، قدیمی یا فرسوده هستند، آنها را تعویض کنید.

مرحله ۶: شمعهای جدید را نصب کنید
ابزار شکاف شمع برای بررسی شکافهای شمعهای جدید و تنظیم آنها در فاصله مناسب قبل از نصب شمعها در خودرو ضروری است. برای نصب شمعهای جدید از میله و سوکت شمع استفاده کنید. شمعها باید به آرامی نصب شوند، بنابراین اگر با مشکلی مواجه شدید، شمع را شل کنید و دوباره امتحان کنید. در مرحله بعد، از برچسبها استفاده کنید تا هر شمع را به درستی به شمع دیگر وصل کنید. ابزارهای مورد استفاده در این حوزه را به درستی تمیز کرده و سپس استفاده نمایید.
نتیجه گیری
با نگهداری منظم عمر شمع را افزایش دهید. در حالی که شمعها باید در فواصل زمانی مشخص شده توسط سازنده تعویض شوند، همچنان مهم است که تعمیر و نگهداری منظم انجام شود تا مطمئن شوید که شمعها قبل از این مرحله نیازی به تعویض ندارند. در شناسایی بهترین زمان تعویض شمع خودرو یکی از بهترین کارهایی که میتوانید برای افزایش عمر شمعهای خود انجام دهید این است که موتور را به خوبی بررسی کنید.